Bestemming

koningsleitenKönigsleiten ligt op de grens van het Salzburgerland en Tirol (Zillertal) en op circa 9 km afstand van Gerlos en circa 13 km van Krimml. Het knusse vakantiedorp ligt op een hoogte van 1600 meter midden in het immense en populaire skigebied Zillertal Arena en het Höhe Tauern Nationaal Park. Samen met Wald im Pinzgau vormt dit dorp samen één gemeente.

Königsleiten is de ideale plek voor jong en oud, met voor ieder wat wils. Om maar eens iets te noemen: wat dacht je van ‘parasailing’, het vissen op forellen, wandelen, bergbeklimmen, huttentochten, fietsen en biken, zonnebaden, gecombineerd met een ontspannen verblijf.

Faciliteiten
De gezellige restaurants bieden veel gezelligheid. In Königsleiten vindt u een supermarkt in het centrum van het dorp. Hier kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er een bank en meerdere restaurants.

Het Kristall(zwem)bad
In het nabij gelegen dorp Wald im Pinzgau vind je het kristall zwembad. Het zwembad beschikt over een binnen- en buitenbad met ligweiden en ligstoelen, een overdekte glijbaan, een uitgebreide sauna, wellness ruimtes en fitness die tegen betaling te bezoeken zijn. Daarnaast vind je hier het restaurant: ‘Kristallstüberl’. De ‘stube’ is sfeervol ingericht en is zowel vanuit het zwembad als van buitenaf te bereiken. Hier kun je genieten van een kop koffie, een snack of een maaltijd.

De sterrenwacht
In Königsleiten is op heldere dagen de hoogst gelegen sterrenwacht van Europa zeker het bezoeken waard. Tijdens de diverse voorstellingen in het planetarium leer je de sterren beter kennen en kun je ze van dichtbij bekijken.

Het Hohe Tauern Nationaal Park
In de zomer vormt Königsleiten met haar zonnige zuid hellingen een schitterend wandelgebied, dat grenst aan het Höhe Tauern Nationaal Park; het grootste natuurgebied van Midden Europa (1800 m²) met maar liefst 10000 diersoorten! Het Hohe Tauern Nationaal Park omvat gedeelten van het Salzburgerland, Oost-Tirol en Karinthië en is het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen. Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is alpengebied. In dit gebied liggen de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3798 m), de Großvenediger (3674 m) en de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzenkees. Het hooggebergte nodigt je uit voor een actieve vakantie en behoort ongetwijfeld tot de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk. Een aanrader is ook zeker een bezoek aan het Nationalparkzentrum Hohe Tauer in Mittersill.

De "Hohe Tauern Card"!
In 2010 heeft het Nationaal Park de ‘Hohe Tauern Card’ geïntroduceerd. Deze kaart biedt uitstekende mogelijkheden om het Nationaal Park en de diverse bezienswaardigheden beter te leren kennen. Met deze kaart heb je toegang tot maar liefst 160 bezienswaardigheden en activiteiten die voor 1 prijs worden aangeboden! Denk hierbij aan diverse burchten en kastelen, museums en tentoonstelling in de regio.

De Krimmler Wasserfälle
Tijdens je verblijf in Königsleiten mag een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle niet ontbreken. Met zijn totale hoogte van 380 meter is het de hoogste waterval van Europa. Ze liggen vlakbij het dorp Krimml, circa 12 minuten rijden vanaf Königsleiten.


Königsleiten


Bekijk op Google Maps